Грушево-шоколадный торт: рецепт вкуснейшей выпечки

Грушево-шоколадний торт, торт із грушами, випічка, простий рецепт
Фото: Instagram unpizzicodipeperosa | Грушево-шоколадний торт

Торт із грушами та шоколадом — це приголомшливий десерт. І його дуже просто приготувати.

Торт із грушами та шоколадом — це дуже ніжний та ароматний десерт, приготування якого не потребує багато часу. Одразу після того, як він охолов, його можна покрити ганашем із темного шоколаду і прикрасити тонкими скибочками груші, висушеними в духовці. Рецептом поділилися на сайті Un pizzico di Pepe Rosa.

Інгредієнти розраховані на форму діаметром 22 см.

Грушево-шоколадний торт

Інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 50 г крохмалю;
  • 180 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 250 г маскарпоне;
  • 2 груші зі щільною м'якоттю;
  • 1 пакетик розпушувача;
  • 1 чайна ложка кориці.

Для ганаша:

  • 150 г чорного шоколаду 80%;
  • 200 мл вершків.

Для декору:

  • 2 груші;
  • цукрова пудра.

Збийте цукор із маскарпоне до отримання пінистої суміші. Додайте по одному яйця, потім борошно з просіяним крохмалем і розпушувачем. Продовжуйте збивати протягом кількох хвилин, потім додайте дві нарізані кубиками груші, попередньо очищені від шкірки та серцевини. Нарешті додайте корицю. Вилийте суміш у форму, застелену папером для випічки.

Випікати за температури 170° у гарячій духовці приблизно 50 хвилин.

Дайте пирогу охолонути, потім дістаньте його з форми. І приготуйте шоколадний ганаш. Нагрійте вершки, потім вилийте їх на частково розтоплений шоколад і ретельно перемішайте, поки не отримаєте гладку й однорідну суміш.

Дайте шоколадному ганашу охолонути протягом кількох хвилин, перш ніж покривати ним торт.

А щоб прикрасити торт, очистіть дві груші, наріжте їх тонкими скибочками і покладіть на деко, застелене папером для випічки і посипане цукровою пудрою.

Запікайте за температури 180° приблизно 15 хвилин. Рідина піде, і скибочки ідеально підійдуть для декору.

Також ви можете приготувати дуже смачний торт "Три шоколади".