Млинці на пиві: рецепт дуже смачної страви

млинці на пиві, рецепт
Фото: Скрін відео

Млинці виходять ніжними і тануть у роті. Їх можна подавати з будь-якою добавкою: сметаною, медом, варенням, згущеним молоком.

Для приготування млинців використовують не тільки молоко, опару, кефір чи воду, а й пиво. Спробуйте приготувати цю страву зі згаданим інгредієнтом за рецептом із блогу "Кулінарна книга".

Млинці на пиві

Інгредієнти:

  • світле пиво — 500 мл;
  • борошно — 300 г;
  • яйця — 4 шт;
  • яєчні жовтки — 2 шт;
  • розтоплене вершкове масло — 60 г;
  • цукор — 100 г;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Усі сухі інгредієнти — борошно, цукор і сіль — змішати в глибокій мисці, потім додати яйця, все добре перемішати, і ввести жовтки, знову все перемішавши.

Влити пиво, масу перемішати, додати розтоплене вершкове масло, замісити однорідне тісто. Накрити його плівкою на 30 хвилин і дати йому "відпочити".

Сковорідку розігріти, змастити її вершковим маслом. Наливати тісто на сковорідку ополоником, розрівнявши його по всій поверхні. Кожен млинець смажити 2-3 хвилини, потім перевернути і смажити ще хвилину.

Подавати млинці можна з медом, згущеним молоком, сметаною.

Читайте також:

Млинці з печінковою начинкою: ідеальний варіант для сніданку або ситного перекусу

Швидкі млинці на кукурудзяному крохмалі: простий рецепт смачної страви

Млинці з "Нутеллою" і бананом: сніданок, про який мріє кожен