Сало для бутербродів: рецепт смачної закуски
Сало приготоване за цим рецептом, виходить надзвичайно м'яким та смачним. Приготувати його просто.
Сало для цього рецепту краще взяти із прошарками м'яса, тоді вийде ще смачніше. Підчеревина, або щоковина підійде. Але краще перший варіант. Рецептом поділилась кулінарна блогерка з Одеси, яка пише під ніком bonitavkusnoo.
Сало для бутербродів
Інгредієнти:
- 1 кг сала;
- 8 зубчиків часнику;
- 2 ст. л. солі;
- 1 ст. л. майонезу (або сметана з гірчицею);
- перець чорний мелений;
- перець чорний горошком;
- лавровий лист мелений;
- паприка мелена;
- кріп свіжий;
- пакет для запікання.
Сало помийте, просушіть та розділіть на порційні шматочки приблизно 8 см завдовжки. Часник почистіть і нашпигуйте ними сало, роблячи надрізи до шкірки.
Змішайте у місці майонез, мелений лавровий лист, сіль, паприку, мелений чорний перець, подрібнений кріп. Все добре перемішати і натерти цією сумішшю сало.
Кожен шматочок сала вкладіть у пакет, додайте перець горошком. Добре зав’яжіть пакет, намагаючись випустити все повітря. Отриманий пакунок покладіть у три пакети. У великому казані доводіть воду до кипіння, покладіть пакетики із салом та варіть на середньому вогні 2 години, періодично доливаючи воду.
Потім дайте салу охолонути, не виймаючи з пакетів. Потім покладіть у холодильник на два дні, так само не відкриваючі пакети. Після закінчення цього періоду пакети відкриваємо і в такому стані залишаємо сало ще на добу. Потім нарізайте та подавайте на чорному хлібі.
А на десерт ви можете приготувати смачний український десерт – ліниві вареники.