Ситний обід: рецепт лагмана з локшиною та яловичиною

лагман, суп лагман, локшина, м'ясо, овочі
Фото: https://t.me/topretsept/2843

Лагман — не дуже поширена в Україні страва, проте це не означає, що її не варто готувати. Ситна та смачна вона нікого не залишить байдужим.

Related video

Лагман — середньоазіатська страва, що є чимось середнім між локшиною з підливою і супом. Раніше для її приготування використовували тільки баранину, але зараз кожна господиня додає в нього м'ясо на свій смак. Рекомендуємо приготувати лагман на обід, оскільки це дуже ситна їжа, яка чудово втамовує голод і заряджає енергією. Рецептом цієї страви поділилися в кулінарному блозі "Рецепты каждый день".

Лагман

Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон — 1,5 літра;
  • телятина — 500 г;
  • локшина — 300 г;
  • солодкий перець — 2 шт;
  • помідори — 2 шт;
  • велика цибулина — 1 шт;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • петрушка — 1 пучок;
  • рослинна олія — 3-4 ст. л;
  • сіль, чорний перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Перець, помідори, помити. У перцю видалити серцевину з насінням. Цибулю очистити. Усі овочі нарізати кубиками.

М'ясо нарізати невеликими кубиками й обсмажити на сильному вогні кількома порціями до готовності, після чого викласти в тарілку. Коли все м'ясо буде готове, повернути його в сковороду.

Додати овочі, смажити, помішуючи, 5-7 хвилин. Влити теплий бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь до середнього і варити близько години.

Петрушку та часник дрібно порубати. Хвилин за 10 до того, як буде готове м'ясо, відварити локшину і відкинути на друшляк.

У глибокі тарілки покласти локшину, влити суп, посипати часником і петрушкою і можна подавати до столу.

Читайте також:

Суп із булгуром і фрикадельками: простий рецепт ароматної та ситної страви

Картопляний суп із фрикадельками: простий рецепт ароматної страви

Суп з індичкою та пшоном: простий рецепт дієтичної страви