Банош із грибами та шкварками: рецепт ситної страви для всієї родини

Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Ситна та смачна страва стане ідеальним варіантом на обід. Гриби та шкварки зроблять її ще більш апетитною.

Банош — це в'язка кукурудзяна каша, зварена на вершках або сметані, заправлена шкварками, грибами та бринзою. Страва української національної кухні, поширена в карпатському регіоні, зокрема, належить до гуцульської кухні. Це дуже ситна страва, яка дуже добре втамовує голод. Як її приготувати, розповіла кулінарна блогерка Юлія Симончук.

Банош зі шкварками та грибами

Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа — 150 г;
  • сметана жирна — 200 мл;
  • молоко — 300 мл;
  • печериці — 150 г;
  • сало/грудинка — 150 г;
  • бринза — 150 г;
  • цибуля — 1-2 шт;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Підсмажити сало/грудинку, вийняти шкварки і в жирі, що виділився, посмажити гриби з цибулею.

У каструлю відправити сметану з молоком, розмішати, посолити. Поставити на невеликий вогонь, щоб закипіло, і додати промиту кукурудзяну крупу. Варити до готовності крупи і густого стану. На це піде 15-25 хвилин.

Викласти банош у миску, додати гриби, шкварки і зверху посипати бринзою.

Читайте також:

Смачна італійська вечеря: простий рецепт різотто з куркою та грибами

Як у дитинстві: рецепт солодкої каші в духовці

Європейські страви з простої крупи. Топ-3 оригінальних і простих рецепти