Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Морквяний пиріг: рецепт корисної та смачної випічки

Морквяний пиріг, пиріг з морквою, смачний пиріг
Морквяний пиріг | Фото: Say7

Випічка, де робиться акцент на моркві, дуже популярна. Морквяні пироги й торти не потребують великої кількості цукру.

Це чудовий пиріг до списку випічки, яка не шкодить фігурі. Тут є глазур на основі соку лимона та цукрової пудри. Якщо ви на дієті, пропускайте цей етап, готовий кекс можна прикрасити невеликою кількістю кориці або какао-порошку.

Тісто замішується на олії без запаху, це важливо. Солодкість моркви посилюють родзинки, тому кількість цукру можна значно скоротити. Рецептом поділились на сайті Shuba.

Морквяний пиріг

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 175 г;
  • розпушувач — 15 г;
  • кориця мелена — 1 ст. л.;
  • яйця курячі — 3 шт;
  • цукор — 130 г;
  • олія — 120 мл;
  • морква — 180 г;
  • родзинки — 100 г;
  • цедра лимона — 20 г.

Для глазурі:

  • цукрова пудра — 100 г;
  • лимонний сік — 60 мл.
Відео дня

Моркву почистіть та дрібно натріть. Цедру натріть, родзинки промийте та просушіть.

Яйця збийте до пишної маси, поступово додайте цукор, продовжуючи збивати. Поступово влийте олію, збиваючи масу.

Змішайте борошно, розпушувач і корицю. Просійте суміш до яєць і обережно перемішайте лопаткою. Додайте терту моркву та перемішайте.

Додайте цедру і родзинки, знов перемішайте. Перекладіть у форму та випікайте за 180°С приблизно 35-40 хвилин.

Тим часом для глазурі поступово додайте сік до цукрової пудри, перемішайте до однорідної пастоподібної маси. Полийте кекс глазур'ю і залиште до підсихання.

Читайте також:

Японські панкейки: як приготувати смачний сніданок

Налисники з сиром: рецепт ситної та апетитної страви до сніданку

Торт Пташине молоко: покроковий рецепт класичного десерту