Морквяний пиріг: рецепт корисної та смачної випічки

Морквяний пиріг, пиріг з морквою, смачний пиріг
Фото: Say7 | Морквяний пиріг

Випічка, де робиться акцент на моркві, дуже популярна. Морквяні пироги й торти не потребують великої кількості цукру.

Це чудовий пиріг до списку випічки, яка не шкодить фігурі. Тут є глазур на основі соку лимона та цукрової пудри. Якщо ви на дієті, пропускайте цей етап, готовий кекс можна прикрасити невеликою кількістю кориці або какао-порошку.

Тісто замішується на олії без запаху, це важливо. Солодкість моркви посилюють родзинки, тому кількість цукру можна значно скоротити. Рецептом поділились на сайті Shuba.

Морквяний пиріг

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 175 г;
  • розпушувач — 15 г;
  • кориця мелена — 1 ст. л.;
  • яйця курячі — 3 шт;
  • цукор — 130 г;
  • олія — 120 мл;
  • морква — 180 г;
  • родзинки — 100 г;
  • цедра лимона — 20 г.

Для глазурі:

  • цукрова пудра — 100 г;
  • лимонний сік — 60 мл.

Моркву почистіть та дрібно натріть. Цедру натріть, родзинки промийте та просушіть.

Яйця збийте до пишної маси, поступово додайте цукор, продовжуючи збивати. Поступово влийте олію, збиваючи масу.

Змішайте борошно, розпушувач і корицю. Просійте суміш до яєць і обережно перемішайте лопаткою. Додайте терту моркву та перемішайте.

Додайте цедру і родзинки, знов перемішайте. Перекладіть у форму та випікайте за 180°С приблизно 35-40 хвилин.

Тим часом для глазурі поступово додайте сік до цукрової пудри, перемішайте до однорідної пастоподібної маси. Полийте кекс глазур'ю і залиште до підсихання.

Читайте також:

Японські панкейки: як приготувати смачний сніданок

Налисники з сиром: рецепт ситної та апетитної страви до сніданку

Торт Пташине молоко: покроковий рецепт класичного десерту