Курячі крильця на мангалі: готуємо ідеальну страву для вікенду
Завдяки соусу, крильця виходять зі смачною хрусткою скоринкою. Подавати їх можна з овочами та будь-яким соусом.
Напередодні вихідних, які обіцяють бути теплими і сонячними, саме час підшукати рецепт смачної страви на грилі. Наприклад, можна приготувати на ньому курячі крильця. Як зробити це максимально смачно, розповів і показав одеський кулінарний блогер Валерій Пономар. Карамелізовані крильця з рум'яною скоринкою стануть чудовим рішенням для меню на вікенд.
Курячі крильця на мангалі
Інгредієнти:
- курячі крильця — 2,5 кг;
- крупна сіль — 1,5 ч. л;
- чорний перець — 1 ч. л;
- рослинна олія — 2-3 ст. л;
- томатний соус — 4 ст. л (не кислий);
- соус наршараб — 1 ст. л;
- часник — 2 зубчики;
- мед — 2 ч. л.
Спосіб приготування:
Крильця помити, розрізати по суглобу на дві частини. Краще купувати крильця без тонкого кінця
Посипаємо їх сіллю і перцем, додаємо олію, добре перемішати і надіти на шампури. На вугіллі готувати до скоринки, це приблизно 18-20 хвилин.
Соус для карамелізації краще приготувати завчасно, поки прогорають дрова. Для цього змішати томатний соус, соус наршараб, додати туди пропущений через прес часник і мед.
Цим соусом змастити крильця і потримати їх на мангалі ще близько двох хвилин: по хвилині з кожного боку.
Читайте також:
Швидко, смачно і дуже просто. Рецепт запечених у духовці реберець
Соковиті та зі скоринкою: рецепт смачних свинячих реберець на мангалі (відео)
Східна кухня. Рецепт смачної страви люля-кебаб зі свинини та курки