Шакшука з вершковим сиром: як приготувати класичну страву по-новому
Шакшука — це відома страва близькосхідної кухні. Сир додає їй приємного смаку.
Шакшуку зазвичай готують на великій сковорідці, щоб вистачило на всю сім'ю. І їдять її зазвичай теж зі сковороди, а не розкладаючи по тарілках, вмочуючи в соус скибочки хліба. Подають шакшуку на сніданок. Фокус розповість, як її приготувати.
Шакшука
Інгредієнти:
- вісім яєць;
- 200 г м'якого вершкового або кисломолочного сиру;
- 1 банка томатного соусу (400–500 г);
- 2 великих солодких перці (400 г);
- дві великі цибулини (400 г);
- шість зубчиків часнику (30 г);
- 30 мл рослинної олії, сіль, перець і ваш улюблений хліб для подачі.
Змішайте томатний соус із вершковим сиром до однорідності. Посоліть і поперчіть.
Перці наріжте тонкими скибочками, видаливши хвостики і насіння. Очистіть цибулю, розріжте на четвертинки і наріжте тонкими скибочками.
У глибокій сковорідці діаметром 28 см нагрійте олію, покладіть овочі, посоліть і обсмажуйте на середньому вогні, помішуючи, приблизно п'ятнадцять хвилин.
Розігрійте духовку до 160°С. Додайте в овочі томатно-сирний соус. Прогрійте приблизно п'ять хвилин.
Зробіть у суміші овочів і сиру заглиблення, розбийте в кожну по яйцю, посоліть білки і злегка перемішайте із соусом. Поставте сковороду в духовку на 15 хвилин. І подавайте шакшуку гарячою з нарізаним хлібом.
Читайте також:
Найсмачніша закуска: покроковий рецепт печінкового торта
Картопляні зрази в духовці: покроковий рецепт смачної страви
Смачна піца на лаваші: рецепт швидкого та бюджетного перекусу