"Розмір має значення": чоловік розкрив основну ознаку найсмачнішого кавуна (фото)

Як вибрати стиглий кавун, ознаки смачного, солодкого кавуна, лайфхаки, поради, відео, соціальні мережі
Фото: Getty Images | Блогер розказав, як вибрати солодкого та соковитого кавуна

Користувачі мережі у коментарях подякували автору відео за хороші поради та почали ділитися власним досвідом.

Існує багато підказок, як обрати найсмачніший кавун — спілий, солодкий та соковитий. Автор TikTok-сторінки The Meal Prep Manual поділився своїми унікальними методами й завдяки цьому увірвався в тренди соцмереж, зібравши мільйони переглядів та тисячі коментарів.

"Тест номер один — співвідношення розміру ягоди та її ваги. Якщо кавун важчий порівняно з іншими плодами подібного розміру, то, швидше за все, буде солодшим та соковитішим", — ділиться порадою творець контенту.

Другий тест — перевірка на звук. Він, за словами блогера, має бути "глухим". Також чоловік радить звернути увагу на сорт, адже кавуни з насінням завжди кращі за ті, що продаються без нього.

Як вибрати стиглий кавун, ознаки смачного, солодкого кавуна, лайфхаки, поради Fullscreen
Звук кавуна має бути "глухим"
Фото: The Meal Prep Manual

Ще одна ознака, на яку автор вірусного ролика рекомендує звернути увагу покупцям, це наявність плям.

"Жовта пляма може вказувати на те, що кавун якийсь час полежав на полі й встиг дозріти. Крім того, велика кількість "павутинок" вказує на те, що плід був добре запиленим, тож найімовірніше буде солодким", — додає він.

Як вибрати стиглий кавун, ознаки смачного, солодкого кавуна, лайфхаки, поради, відео, соціальні мережі Fullscreen
Жовта пляма може вказувати на те, що кавун якийсь час полежав на полі й встиг дозріти
Фото: The Meal Prep Manual
Як вибрати стиглий кавун, ознаки смачного, солодкого кавуна, лайфхаки, поради, відео, соціальні мережі Fullscreen
Жовта пляма може вказувати на те, що кавун якийсь час полежав на полі й встиг дозріти
Фото: The Meal Prep Manual

Користувачі мережі у коментарях подякували блогеру за хороші поради та почали ділитися власним досвідом, як обрати стиглого, солодкого та соковитого кавуна.

  • "Отже, чим гірший кавун на вигляд, тим краще він буде на смак";
  • "Господи, я стільки грошей витратив на погані кавуни без кісточок";
  • "Керуюсь кольором та вагою. Чим темніший колір, тим солодший";
  • "Помітила, що зазвичай овальні смачніші за круглі";
  • "Тобто розмір таки має значення".

Це відео зібрало мільйони переглядів, понад 800 тисяч вподобайок, а також безліч репостів та інших реакцій.

До речі, 3 серпня відзначаємо Всесвітній день кавуна. Ця дата є невипадковою, адже саме у цей період випадає пік збору соковитою та освіжаючої ягоди. Свято має неофіційний статус, але стало популярним завдяки соціальним мережам. Люди відвідують різноманітні заходи, зокрема конкурси та змагання з поїдання кавунів, випльовування насіння та вирізання художніх скульптур з ягоди.

Дехто просто насолоджується шматочками кавуна на пікніках та барбекю на задньому дворі свого будинку. Це також хороша можливість для сільськогосподарських організацій, фермерів та ідеологів здорового способу життя популяризувати поживні властивості ягоди, багатої на вітаміни, мінерали та антиоксиданти.

Нагадаємо, раніше Фокус запитав у дієтологині Аліни Дяченко, як правильно вживати кавун та чи можна на ньому схуднути.