Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Секрет із 1970-х років: жінка розповіла, чому заморожує страви за місяць до Різдва

Британка демонструє спокійний підхід до підготовки різдвяної вечері заздалегідь
Тані Бек застосовує свій економічний метод і у святковий сезон | Фото: Jam Press

Одна мама розповіла, як вона готує і заморожує майже всю свою різдвяну вечерю за кілька тижнів до свята, і стверджує, що це економить їй і нерви, і гроші.

35-річна Тані Бек з Великої Британії готує їжу великими порціями вже близько п'яти років і тепер застосовує свій економний метод і у святковий сезон. Про це пише What's The Jam.

Підхід британки був натхненний ностальгічною брошурою 1970-х років, подарованою їй свекрухою, під назвою "Заморожування на Різдво" від журналу Home & Freezer Digest.

"У ньому покроково описано, як заморозити майже всю різдвяну вечерю. Перший рік готування був простіше простого порівняно з попередніми роками", — розповіла Тані, письменниця і авторка контенту з Норфолка.

Жінка поділилася секретом про готування та заморожування різдвяних страв
Підхід британки був натхненний ностальгічною брошурою 1970-х років
Фото: Jam Press

Знімає стрес і економить гроші

Тані каже, що засвоїла урок на власному гіркому досвіді минулого року, коли через ремонт кухні вона не змогла заздалегідь підготуватися до Різдва.

Відео дня

"Я дуже шкодувала про це. Ми з чоловіком витратили близько трьох-чотирьох годин на приготування різдвяного обіду напередодні Різдва і в Різдво. Ми навіть не приготували всі страви, які зазвичай готуємо", — сказала вона.

Цього року, за словами британки, все буде по-іншому, тому що більша частина її святкового меню вже приготована, упакована і заморожена.

Усе готово до Різдва

Тані влаштовує два різдвяних застілля. Одне велике сімейне зібрання на Різдво для 13 осіб і печеня на День подарунків для семи осіб. До теперішнього моменту вона приготувала і заморозила два різдвяні пудинги, масло з бренді, ананасово-вишневий фруктовий пиріг, смажену картоплю, цвітну капусту з сиром, журавлинний соус, два рулети для начинки та горіхову помадку.

Домашній фруктовий пиріг з ананасом, вишнею і горіхами, приготований і заморожений за кілька тижнів до Різдва
Різдвяний пиріг, приготований заздалегідь
Фото: TikTok

Британка почала готувати різдвяні пудинги ще 6 жовтня і, за її оцінками, вже витратила близько 80 фунтів стерлінгів (приблизно 4500 гривень), при цьому у неї ще залишилося багато інгредієнтів для інших рецептів.

Тані також каже, що правильне зберігання продуктів харчування має ключове значення.

"Якщо заздалегідь приготовану їжу зберігати у відповідних контейнерах — папері для випікання і фользі, скляних місткостях із гумовими ущільнювачами, герметичних контейнерах, пакетах для заморозки, то це не вплине на смак. Я з нетерпінням чекаю можливості провести час із сім'єю, замість того щоб витрачати ранок на кухні", — сказала вона.

Поза святковим періодом Тані, як і раніше, є завзятою любителькою готувати їжу заздалегідь, що, за її словами, дає їй змогу вкладатися в 50-70 фунтів стерлінгів (приблизно 4 тисячі гривень) на тиждень на продукти для своєї сім'ї з чотирьох осіб, і навіть раз на місяць їй вдається пропустити щотижневу закупівлю завдяки запасам продуктів.

Раніше Фокус повідомляв, що:

Також стало відомо про рецепт італійського овочевого рагу. Це дуже ситна й ароматна сільська страва з доступних овочів.