Торт, який можна приготувати за 10 хвилин навіть за відсутності електроенергії.
Найчастіше на Новий рік готують вишуканіші торти. Але цього року, коли світла немає тривалий час, можна приготувати дуже простий, але смачний десерт. Усі інгредієнти доступні, а приготування десерту триватиме 10 хвилин.
Інгредієнти:
- печиво "До кави" (бажано зі смаком топленого молока) — близько 600 г,
- варене згущене молоко — 500 г,
- вершкове масло — 100 г,
- сметана — 2 столові ложки,
- молочний шоколад – близько 30 г,
- трохи мелених волоських горіхів.
Спосіб приготування:
- Подрібніть печиво руками в крихту.
- Добре вимішайте згущене молоко. Бажано міксером, але якщо немає електрики, можна і ложкою. Коли воно стане більш рідким, додайте 2 ложки сметани і знову перемішайте.
- Додайте в суміш масло і знову перемішайте. Також бажано міксером, адже вручну це буде досить довго.
- Далі додайте горіхи і знову перемішайте.
- У великій мисці з'єднайте крем та печиво. Перемішайте до однорідної маси. Все печиво має добре просочитися кремом.
- Викладіть всю масу або на тарілку у формі гірки (так буде практичніше), або у форму (так буде красивіше). Зверху присипте натертим шоколадом.
Нагадаємо, рецепт млинцевого торта "Тірамісу".