Розділи
Матеріали

20-річна класика. Рецепт смачного торта "Панчо" без духовки

Фото: Скриншот | Торт "Панчо"

Торт "Панчо" вже вважається класикою, і зараз мало хто згадає, що придумали його порівняно недавно, на початку 2000-х.

Спочатку торт "Панчо" називався "Санчо Панса" на честь супутника Дон Кіхота. І хоч зараз рецепт вважається класикою, вигадали його порівняно недавно — у 2000-х.

Автор рецепту — Ренат Агзамов, колишній ведучий популярного у 2000-х шоу "Кондитер". Зараз він робить торти на замовлення, зокрема й для президента Казахстану.

"Панчо" — торт, який дуже просто приготувати, для нього навіть не потрібна духовка, так що з ним впорається навіть кондитер-початківець. Поєднання шоколадного бісквіту й смачного сметанного крему — це саме те, що потрібно.

Торт "Панчо" без духовки

Складові:

  • Рослинна олія — 100 мл;
  • Молоко — 230 мл;
  • Пшеничне борошно — 200 гр;
  • Три яйця;
  • Какао-порошок — 50 гр;
  • Пів столової ложки соди;
  • Цукор — 150 гр;
  • Сметана 20% — 750 гр;
  • Вершки 33% — 200 мл;
  • Цукрова пудра — 150 гр;
  • Ванільний цукор — 10 гр;
  • Консервовані ананаси;
  • Сіль, оцет.

Для початку випікайте бісквітні коржі. Можна приготувати їх у духовці, але можна і на сковороді. Змішайте три яйця, олію та цукор. Коли маса стане однорідною, поступово введіть просіяне борошно.

Додайте в тісто по пів столової ложки оцту й соди, порошок какао та дрібку солі. Соду оцтом гасити не треба. Вона й так спрацює. Розлийте рідке тісто по трьох чашках, це і є наші заготовки для коржів.

Готуватимемо бісквітні коржі ми в сковороді з бортиком. Добре розігрійте сковороду, вилийте тісто з однієї ємності, накрийте кришкою та готуйте близько восьми хвилин, не перевертаючи. Також приготуйте ще два коржі та поставте їх остуджуватися.

Тепер готуйте крем. Охолодіть вершки та збийте їх міксером. Всипте 150 г цукрової пудри та ванільний цукор, продовжуйте збивати, поки вони не стануть пишними. Акуратно силіконовою лопаткою вмішайте сметану.

Приберіть крем у холодильник. Два з остиглих коржів наріжте великими кубиками.

Третій покладіть на блюдо й просочіть сиропом із банки з консервованими ананасами. Сам ананас наріжте невеликими шматочками.

Тепер візьміть круглу миску на зразок тих, що використовують для салатів, і викладіть у неї шматочки бісквіту, попередньо занурюючи їх у крем, і шматочки ананаса. Крем у вас залишиться, тож поверніть його в холодильник. Коли миска заповниться, накрийте її третім коржем, просоченим сиропом і переверніть торт на блюдо, як пасочку. У такому вигляді відправте торт "Панчо" застигати в холодильник. Коли крем застигне, дістаньте торт, зніміть миску й обмажте торт кремом, що залишився. Можна вже їсти, а можна прикрасити сіточкою з розплавленого на водяній бані шоколаду.

Також ви можете приготувати смачний торт "Зимова вишня" з трубочок із вишнями та ніжного крему. Ще один класичний рецепт, який лише здається складним.