Розділи
Матеріали

Вишуканий смак. Рецепт десерту "Мандариновий рай" без випічки

Фото: Скриншот | Десерт із мандаринами без випічки

Для десерту знадобляться лише мандарини та смачний крем, який легко приготувати.

Зараз сезон мандаринів, а отже, можна їх не тільки просто їсти зимовими вечорами, а ще й приготувати смачний рецепт. Випікати десерт не потрібно, а смачний крем, який буде потрібний для десерту, можна використовувати і для інших десертів і тортів.

Інгредієнти:

  • печиво — 360 г;
  • п'ять мандаринок;

Для крему:

  • молоко — 500 мл;
  • два яйця;
  • цукор — 80 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 60 г;
  • ванільний ароматизатор — 5-7 крапель;
  • вершкове масло — 50 г;
  • чорний шоколад для посипання.

Мандарини чистимо і поділяємо на часточки. Частки ріжемо на маленькі шматочки: на дві, або на три частини, залежно від розмірів часточок.

Потім готуємо крем. Виливаємо в сотейник половину молока, додаємо яйця, цукор і кукурудзяний крохмаль. Додаємо ванільний ароматизатор. Також можна використовувати ванілін, або ванільний цукор.

Вінчиком перемішуємо крем, щоб не було грудочок. До речі, якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, його можна замінити борошном. Доливаємо решту молока та знову перемішуємо.

Ставимо сотейник на невеликий вогонь і перемішуємо, поки крем не загусне. Кипіти йому не треба, а мішати треба постійно, щоб крем не пригорів. Щойно він остаточно загусне, знімайте його з вогню. Коли крем злегка охолоне, вмішайте в нього вершкове масло. І відставте.

Тепер настав час збирати десерт. Вам знадобиться печиво, будь-яке солодке або з нейтральним смаком, якщо вам не хочеться надто солодкий десерт. Викладаємо шар печива у форму, покриваємо третиною крему. Крем можна використовувати і теплим, чекати, доки він охолоне, необов'язково. Поверх крему викладайте половину всієї кількості мандаринок. Поверх мандаринів викладіть шар печива. А потім знову крем і дольки мандаринів, що залишилися. Накривайте ще одним шаром печива, розподіліть крем, що залишився, і присипте його натертим чорним шоколадом. І поставте десерт у холодильник. Нехай він просочується протягом трьох годин мінімум.

Також ви можете приготувати оригінальний десерт "Мандарини у снігу".