Лаваш із тунцем і яйцем: витратити 15 хвилин, щоб отримати оригінальний сніданок із розкішним післясмаком.
Лаваш із тунцем та яйцем — це авторський рецепт, в якому поєдналося натхнення, осяяння та тонке розуміння того, як можуть працювати разом інгредієнти, які, можливо, вперше зустрілися у такому кулінарному жанрі, як швидкий сніданок…
Лаваш із сюрпризом
Інгредієнти:
- лаваш;
- тунець консервований;
- яйце пашот;
- сир пармезан — 100 г;
- цибулина;
- рукола;
- вершкове масло.
Лаваш із тунцем та яйцем починається з попереднього приготування яйця пашот. У киплячу воду додаємо сіль та оцет. Яйце обережно розбиваємо в миску, не пошкодивши жовток, Робимо у воді кругові рухи ложкою, утворюючи вир. Обережно переливаємо в центр виру яйце. Слідкуємо, щоб воно не торкалося дна посудини, в якій відбувається процес. Варимо 3-4 хвилини і дістаємо шумівкою.
І ще одна підготовча операція — на тертці теремо сир пармезан, грамів 100. Ну, або, зрештою, будь-який твердий сир.
Тепер ми готові до збирання нашого лаваша з тунцем та яйцем. Розстеляємо на столі лист лаваша прямокутної форми, на якому будемо збирати. Злегка змащуємо його вершковим маслом. Викладаємо його руколою. Зверху поміщаємо фарш консервованого тунця, яйце пашот і нарізану півкільцями цибулю. Посипаємо тертим сиром. Обережно згортаємо в конвертик і підсушуємо на сковорідці з обох боків до появи приємної припеченості.
Поєднання смаків у нашому лаваші з тунцем та яйцем виходить дійсно унікальне. А з ранковою кавою — просто чарівне! Звичайно, якщо ви захочете не один "конвертик", а два чи три, вас ніхто не засудить!