Розділи
Матеріали

Курка по-римськи: авторський рецепт старовинної італійської страви

Фото: pixabay.com | pixabay.com

Авторський рецепт — приклад справжньої італійської кухні

Курка по-римськи — страва досить давня, у будь-якому випадку — традиційна. Але версія, яку маємо, цілком нова, бо авторська. Її вигадала Джада Де Лаурентіс, шеф-кухар та ведуча кулінарного шоу на італійському телебаченні.

У цій страві є певна символіка. Червоні та жовті перці відповідають кольорам прапора міста Рим. Ну, а набір спецій дасть вам повну гаму емоцій, звичайну при вживанні страви італійської кухні.

Курка по-римськи

Iнгредiєнти

  • курячі грудки — 4 половинки;
  • курячі стегна — 2;
  • червоний солодкий перець — 1;
  • жовтий солодкий перець — 1;
  • помідори — 400 г;
  • прошутто — 100 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • каперси — 2 ст. л.;
  • курячий бульйон — 0.5 ст.;
  • біле вино – 0.5 ст.;
  • чебрець;
  • орегано;
  • петрушка;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець

Курка по-римськи починається з того, що ми солимо і перчимо шматки курки. Розігріваємо сковороду і в ній на оливковій олії обсмажуємо м'ясо з двох сторін до утворення золотистої скоринки.

Виймаємо поки що курку зі сковороди, в те ж масло викладаємо жовтий і червоний солодкий перець, нарізаний соломкою, а також прошутто, нарізаний скибочками. На середньому вогні обсмажуємо хвилин п'ять. Додаємо дрібно порубаний часник і смажимо ще хвилину. Потім у сковорідку йдуть помідори, нарізані кубиками, вино та всі італійські пряні трави, які ми приготували. Зішкрібаємо з дна сковорідки шматки, що пригоріли, додаємо бульйон і курку, доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності хвилин 20-30.

Для подачі додаємо зелень та каперси. Перед нами — курка по-римськи у всій своїй красі!