Страва креольської кухні, яка щось дивно нагадує з нашого звичайного життя
Каджуни — це група креолів, нащадків французьких поселенців, що живуть на півдні штату Луїзіана, неподалік Нового Орлеана. Їхня кухня зберегла своєрідність прабатьків, увібрала місцеві традиції і перейняла ще потроху звідусіль. Що вийшло, ми зараз подивимося.
Перед нами рецепт фаршированих солодких перців по-каджунськи. Страва готується швидко і, як пишуть, покриває 32 відсотки наших щоденних потреб у вітамінах та мінералах.
Фаршировані солодкі перці по-каджунськи
Інгредієнти (кількість — залежно від перців, що фаршируються)
- солодкий перець;
- коричневий рис;
- кіноа;
- помідор;
- капуста;
- цибуля;
- часник;
- сосиски;
- запашний перець;
- чебрець;
- петрушка;
- оливкова олія
Фаршировані перці по-каджунськи стартують зовсім не з перців. Спочатку в каструлі хвилин 10 варимо коричневий рис. Додаємо кіноа і варимо ще хвилин 15, а загалом — поки всі зерна не стануть м'якими. Зливаємо воду і поки що залишаємо рис з кіноа у спокої.
Збризкуємо водою солодкий перець (інакше званий болгарським). Накриваємо плівкою і ставимо в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів. Часу може знадобитися трохи більше – перевіряємо, наскільки перці стали м'якими та їстівними.
Нагріваємо сковороду з оливковою олією. Висипаємо на неї дрібно нарізану цибулю, обсмажуємо до золотистості. Додаємо сосиску, нарізану дрібними кубиками, рубаний часник, чебрець, запашний перець, сіль і готуємо, поки сосиски не стануть коричневими та хрусткими.
Нарешті — фінальний етап приготування фаршированих перців по-кожунськи. У каструлю додаємо пару очищених від шкірки та порізаних помідорів, склянку води. Зверху викладаємо капусту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо 15 хвилин.
Викладаємо перці на тарілку, начиняємо їх рисом та кіноа, цибулею та сосискою, поливаємо томатно-капустяним соусом, приправляємо сіллю та петрушкою. Саме так виглядають фаршировані перці по-каджунськи!