У гостях у креолів: як приготувати фаршировані перці по-каджунськи

фарширований перець, солодкий перець по-каджунськи, креольська кулінарія, фото
pixabay.com

Страва креольської кухні, яка щось дивно нагадує з нашого звичайного життя

Каджуни — це група креолів, нащадків французьких поселенців, що живуть на півдні штату Луїзіана, неподалік Нового Орлеана. Їхня кухня зберегла своєрідність прабатьків, увібрала місцеві традиції і перейняла ще потроху звідусіль. Що вийшло, ми зараз подивимося.

Перед нами рецепт фаршированих солодких перців по-каджунськи. Страва готується швидко і, як пишуть, покриває 32 відсотки наших щоденних потреб у вітамінах та мінералах.

Фаршировані солодкі перці по-каджунськи

Інгредієнти (кількість — залежно від перців, що фаршируються)

  • солодкий перець;
  • коричневий рис;
  • кіноа;
  • помідор;
  • капуста;
  • цибуля;
  • часник;
  • сосиски;
  • запашний перець;
  • чебрець;
  • петрушка;
  • оливкова олія

Фаршировані перці по-каджунськи стартують зовсім не з перців. Спочатку в каструлі хвилин 10 варимо коричневий рис. Додаємо кіноа і варимо ще хвилин 15, а загалом — поки всі зерна не стануть м'якими. Зливаємо воду і поки що залишаємо рис з кіноа у спокої.

Збризкуємо водою солодкий перець (інакше званий болгарським). Накриваємо плівкою і ставимо в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів. Часу може знадобитися трохи більше – перевіряємо, наскільки перці стали м'якими та їстівними.

Нагріваємо сковороду з оливковою олією. Висипаємо на неї дрібно нарізану цибулю, обсмажуємо до золотистості. Додаємо сосиску, нарізану дрібними кубиками, рубаний часник, чебрець, запашний перець, сіль і готуємо, поки сосиски не стануть коричневими та хрусткими.

Нарешті — фінальний етап приготування фаршированих перців по-кожунськи. У каструлю додаємо пару очищених від шкірки та порізаних помідорів, склянку води. Зверху викладаємо капусту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо 15 хвилин.

Викладаємо перці на тарілку, начиняємо їх рисом та кіноа, цибулею та сосискою, поливаємо томатно-капустяним соусом, приправляємо сіллю та петрушкою. Саме так виглядають фаршировані перці по-каджунськи!