Панські деруни по-гуцульськи мають начинку із сала та грибів
Панські деруни по-гуцульськи, або, як їх ще називають в оригіналі — пляцки, цікаві й самі по собі, і начинкою, яку рекомендує додати в них Ютуб-кулінар Лариса Іроденко. Вона додає в пляцки сало та мариновані гриби. Обіцяє, що буде дуже смачно.
Пляцькі, або панські деруни по-гуцульськи
Iнгредiєнти
- картопля — 2 кг;
- яйця — 2;
- цибуля ріпчаста — 2;
- сметана — 4 ст. л.;
- борошно — 2 ст. л.;
- гриби — 200 г;
- свинина — 500 г;
- томатна паста — 1 ст. л.:
- часник — 1 зубчик;
- сало;
- сіль перець
Панські деруни по-гуцульськи починаємо, як і слід очікувати, з натирання на дрібній тертці картоплі та цибулі. Додаємо 2 яйця, 2 столові ложки сметани, стільки ж борошна, сіль. Перемішуємо і смажимо на сковороді картопляні оладки великого розміру.
Готуємо начинку. Підсмажуємо цибулю із салом та м'ясом, додаємо гриби (попередньо відварені — або, як у Лариси, мариновані, тому вона їх не відварювала, а просто промила). Додаємо сметану та перець. Усі разом тушкуємо 10 хвилин.
У приготовлені раніше деруни додаємо начинку, загортаємо, викладаємо на сковороду, заливаємо соусом зі сметани, томатного соусу, солі та часнику. Смажимо у печі 5-10 хвилин. Додаємо кріп.
Але до речі, панські деруни по-гуцульськи начинку можна не загортати, а додавати зверху і відправляти в піч за наявності спеціальної форми.