Сербські котлети уштипці завдяки бекону та бринзі мають оригінальний смак, але кулінарної революції чекати не варто
Котлети сербські з трохи смішною назвою "уштипці" готуємо за рецептом кулінарного блогера дядька Жені. Насправді, по-сербськи "уштипак" — це "пончик". Відповідно, уштипці повинні бути трохи пухкішими, ніж котлети в нашому стандартному виконанні. Тобто м'ясними пончиками.
Не думайте, що ви отримаєте банальні котлети – бекон та бринза помітно змінюють смак. Але не сподівайтеся на щось занадто революційне — все-таки наші традиційні котлети в підґрунті вгадуються.
Сербські котлети уштипці
Інгредієнти (для 7-8 котлет)
- м'ясний фарш (свинина та яловичина) — 500 г;
- бекон — 100 г;
- бринза — 100 г;
- яйце — 1;
- часник — 2-3 зубчики;
- паприка — 1 ст. л.;
- олія;
- сіль, перець
Приступаємо до виготовлення сербських котлет. Беремо змішаний свинячий фарш, дрібно рубаємо бекон, дрібно натираємо бринзу або будь-який інший солоний сир. Все це змішуємо, вбиваємо яйце для міцності (хоча сир і так все зв'яже), 2-3 зубці дрібно нарубаного часнику, солимо і перчимо до смаку. Не забуваємо про паприку (здається, балканці без неї обійтися взагалі не можуть).
Фарш готовий. Далі – за стандартом. На розпечену сковорідку виливаємо олію, викладаємо сформовані з фаршу котлетки (кожну з них попередньо збиваємо в долонях, щоб додати щільності — дядько Женя робить по 15 ляпанців для кожної котлетки). На середньому вогні обсмажуємо так, щоб отримати з усіх боків рівномірний приємний золотаво-коричневий колір.
Важлива порада від автора рецепта: обережно із сіллю. Бринза і так її віддає фаршу, тож багато додавати не треба.