Деруни по-грецьки мають добавки, типові для середземноморської кухні.
Деруни по-грецьки мовою підтверджують давнє правило про те, що в Греції все є. Картопляні оладки — зокрема. Але, звісно, вони мають свій колорит — суто середземноморський. Він визначається використанням солодкого перцю, манки, овечого сиру та, звичайно, спецій. Досліджуємо рецепт, запропонований ресурсом mirhitrostey.com.
Деруни по-грецьки
Інгредієнти:
- картопля — 800 г;
- овечий сир — 100 г;
- борошно — 125 г;
- яйця — 2;
- солодкий перець — 1;
- часник — 2 зубчики;
- манка — 3 ст. л.;
- розмарин — 1 ч. л.;
- кмин — 1 ч. л.;
- чебрець — 3 гілочки;
- олія;
- сіль перець
Деруни по-грецьки робимо так. Відварюємо картоплю в шкірці, воду для цього підсолюємо і додаємо в неї чебрець. Готову картоплю очищаємо та розштовхуємо у пюре. Остуджуємо, змішуємо з яйцями, борошном і манкою до однорідності.
Подрібнюємо солодкий перець, натираємо овечий сир (можна замінити його на звичайний, але тоді втрачається грецький присмак). Додаємо в картопляну масу. Туди ж — часник, порізаний свіжий чебрець і кмин. Солимо та перчимо, вимішуємо до консистенції тіста.
Формуємо коржики і обсмажуємо в олії до золотистості з двох сторін. Подавати деруни грецькою можна зі сметаною або часниковим соусом.