Розділи
Матеріали

Гарбуз фрі: незвичайний і простий рецепт страви з духовки

Фрі, але не картопля

Гарбуз, приготовлений у духовці, стане приємним сюрпризом у весняний час

Звичайно, гарбуз – коронний осінній продукт. Але його просто можна зберегти і до весни, та й у продажу вiн зараз є. А порадувати себе та здивувати оточуючих гарбузовою стравою у березні – цікаво та корисно. Тим більше, коли йдеться про таку оригінальну страву, рецепт якої нам підказав Лайфхакер. Це часточки гарбуза, запечені в духовці до хрусткої скоринки.

Гарбуз фрі

Iнгредiєнти

  • м'якоть гарбуза — 800 г;
  • кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л.;
  • олія;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • сушений часник — 1 ч. л.;
  • пармезан — невеликий шматочок;
  • петрушка;
  • сіль, перець

Готуємо гарбуз фрі в такий спосіб. Нарізаємо м'якоть гарбуза невеликими часточками чи брусочками. Змішуємо з крохмалем, олією, перцем (в ідеалі — кайєнським), паприкою, часником і сіллю. Необхідно, щоб усі шматочки були покриті цією сумішшю приблизно так само.

Викладаємо гарбузові часточки в один шар на лист, застелений пергаментом. Поміщаємо в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин. У середині приготування перевертаємо шматочки. Гарбуз повинен підрум'янитися з обох боків.

Змішуємо дрібно натертий пармезан і рубану петрушку, перед подачею посипаємо цією сумішшю гарбуз фрі.