Черговий варіант дерунів приводить нас до Франції, а значить — до сирів, вершків та яєць
Свій варіант дерунів є і у Франції. Його знайшли в книзі кулінарних рецептів Джулії Чайлд дослідники з Fotorecept.com. В принципі, простір для фантазії в цьому рецепті величезний — до начинки можна додавати цибулю, гриби, часник, шинку. Можна експериментувати із сирами. Незмінним залишається лише яйце та борошно. І, звісно, вершки, без яких французька кухня неможлива.
Деруни по-французьки
Інгредієнти:
- картопля — 400 г;
- сир сирний — 100 г;
- сир твердий — 80 г;
- борошно — 1,5 ст. л.;
- яйця — 1;
- вершки — 6 ст. л.;
- олія;
- спеції — за смаком;
- сіль
Деруни по-французьки починаємо з того, що сирний сир збиваємо з яйцем та борошном. Додаємо сіль та спеції.
Натираємо очищену картоплю. Віджимаємо, намагаючись забрати всю зайву вологу. Віджату картопля додаємо до яєчної суміші. Натираємо твердий сир. Перемішуємо, додаємо 33-відсоткових вершків. Готова маса для виготовлення дерунів!
Формуємо оладки та обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з олією. Витримуємо до рум'яності із двох сторін. Ось і все — деруни по-французьки готові за 20 хвилин!