Холодець зі свинини та яловичини, приготовлений у мультиварці — трохи незвичайно, але все одно смачно
Приготувати холодець — особливе мистецтво, в якому завжди неясно, чи правильно застигне желе. Але якщо все зробити правильно – точно застигне, навіть якщо готувати у мультиварці, як радить Лайфхакер. Комусь такий спосіб видасться революційним, але головне, що він забезпечує чудовий результат.
Холодець у мультиварці
Інгредієнти:
- свинячі ніжки — 2;
- яловичина на кістцi – 1.5 кг;
- цибуля ріпчаста — 1;
- морква — 1;
- лавровий лист — 3;
- часник — 3 зубчики;
- сіль, перець
Холодець готується багатоступінчасто.
Спочатку промиваємо м'ясо та ніжки. Крупно нарізаємо цибулю та моркву. М'ясо та інші інгредієнти укладаємо у чашу мультиварки. Солимо, перчимо, заливаємо водою майже до країв. Включаємо режим "Тушкування" і виставляємо таймер на 6 годин.
Після цього часу дістаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо від шкіри і кісток, нарізаємо на дрібні шматки (або рвемо руками). Подрібнюємо часник, додаємо до м'яса. Розкладаємо у форму, заливаємо процідженим бульйоном і забираємо в холодильник.
Холодець, приготовлений у мультиварці, радуватиме вас кілька днів (хоча більше двох не рекомендують).