Розділи
Матеріали

Холодець у мультиварці: не найстандартніший рецепт

Фото: cookpad.com | Знайомий, але оригінальний

Холодець зі свинини та яловичини, приготовлений у мультиварці — трохи незвичайно, але все одно смачно

Приготувати холодець — особливе мистецтво, в якому завжди неясно, чи правильно застигне желе. Але якщо все зробити правильно – точно застигне, навіть якщо готувати у мультиварці, як радить Лайфхакер. Комусь такий спосіб видасться революційним, але головне, що він забезпечує чудовий результат.

Холодець у мультиварці

Інгредієнти:

  • свинячі ніжки — 2;
  • яловичина на кістцi – 1.5 кг;
  • цибуля ріпчаста — 1;
  • морква — 1;
  • лавровий лист — 3;
  • часник — 3 зубчики;
  • сіль, перець

Холодець готується багатоступінчасто.

Спочатку промиваємо м'ясо та ніжки. Крупно нарізаємо цибулю та моркву. М'ясо та інші інгредієнти укладаємо у чашу мультиварки. Солимо, перчимо, заливаємо водою майже до країв. Включаємо режим "Тушкування" і виставляємо таймер на 6 годин.

Після цього часу дістаємо м'ясо з бульйону, відокремлюємо від шкіри і кісток, нарізаємо на дрібні шматки (або рвемо руками). Подрібнюємо часник, додаємо до м'яса. Розкладаємо у форму, заливаємо процідженим бульйоном і забираємо в холодильник.

Холодець, приготовлений у мультиварці, радуватиме вас кілька днів (хоча більше двох не рекомендують).