Розділи
Матеріали

Користь та гарний настрій: рецепт биточків із щуки від шефа

vikna.tv

Риба — джерело маси корисних речовин, а значить, і запорука гарного настрою

Біточки зі щуки — страва не лише оригінальна, а й вкрай корисна. Як стверджує автор рецепту, український шеф Алекс Якутов, риба — справжній скарб та джерело цінних вітамінів та мікроелементів. Хіба це не пряма нагода приготувати биточки зі щуки? Тим більше, що там бере участь ще й вівсяне печиво — погодьтеся, це несподівано.

Біточки зі щуки

Інгредієнти:

  • філе щуки — 800 г;
  • цибуля ріпчаста — 1;
  • печиво вівсяне — 120 г;
  • молоко — 200 г;
  • вершки – 50 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • яйце — 1;
  • кріп, петрушка;
  • сіль, перець

Биточки зі щуки за рецептом Алекса Якутова готуються не без оригінальних дій. Для початку замочуємо в молоці вівсяне печиво.

Далі – обсмажуємо цибулю до золотистості. Ріжемо філе щуки на шматочки і подрібнюємо в м'ясорубці чи блендері разом із цибулею.

Витягаємо печиво з молока і добре його віджимаємо. Готуємо фарш із риби, цибулі, зелені, вершків, печива, солі та перцю. Розділяємо яйце на білок та жовток. Жовток відразу вливаємо у фарш, а білок спочатку збиваємо до середнього стану, після чого потроху теж вливаємо у щучий фарш. Ставимо його в холодильник на півгодини.

Далі — просто: виймаємо фарш з холодильника, формуємо биточки і обсмажуємо їх, а після цього тушкуємо хвилин 5 у вершковому маслі. Биточки з щуки подаємо з листям салату.