Зрозуміло, картоплю узбеки теж роблять по-своєму — в казані, і для аромату — з чимось м'ясним
Смажена картопля по-узбецьки має свій колорит, який чудово пояснює відомий майстер національної кухні Сталік Ханкішієв. Він і сам фанат казана, але в даному випадку казан належить використовувати по класиці. Особливий присмак забезпечується за рахунок сала (в ідеалі курдючного, але це не обов'язково) і чогось м'ясного.
Смажена картопля по-узбецьки
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- сало — 250-300 г;
- цибуля — 500 г;
- шинка або корейка — 200-300 г;
- солодкий перець — 2-3;
- зелень;
- зіра;
- сіль
Смажену картоплю по-узбецьки готуємо так. Витоплюємо в казані курдючне сало (а немає курдючного — беремо інше, а в крайньому випадку — олію). Нарізаємо картоплю великими скибками, обсмажуємо в казані — або відразу, або порціями (але кожен шмат викладаємо обсушитися і посипаємо сіллю).
Маслу в казані даємо трохи охолонути і опускаємо в нього порізану кільцями цибулю, а на ньому розкладаємо шар якогось готового м'яса (шинка, корейка і т.д.), нарізаного дрібними кубиками. Поверх м'яса йде обсмажена картопля. Посипаємо її зірою, а зверху укладаємо ще один шар — солодкий перець смужками. Для аромату додаємо зелень і накриваємо казан щільно кришкою.
Тримаємо десять хвилин на середньому вогні і ще десять — на малому. Смажена картопля по-узбецьки готова!