Тушкована капуста в казані на плиті вимагатиме мінімум продуктів і часу, але якою ж апетитною виходить!
Тушкована капуста в казані — це щось особливе, як, втім, і будь-яка страва, приготовлена в цьому дивовижному посуді, здатному виправляти реальність. Навіть якщо готуємо не на відкритому вогні, а на кухонній плиті. Отримана таким чином тушкована капуста гарна і як самостійна страва, і як доповнення до м'яса різних видів.
Тушкована капуста в казані
Інгредієнти:
- капуста — 1;
- цибуля ріпчаста — 2;
- морква — 1;
- томатна паста — 70 г;
- олія;
- зелень;
- сіль, перець
Як ми готуємо тушковану капусту в казані? Для початку, вимиваємо качан і забираємо зайві листи. Шинкуємо тонкою соломкою. Цибулину нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на великій тертці.
У казан наливаємо олiю, розігріваємо і обсмажуємо цибулю та моркву. Готуємо, помішуємо, до золотистості. Слідом відправляємо в казан капусту та томатну пасту. Вливаємо приблизно склянку води. Все перемішуємо, зменшуємо полум'я до середнього і тушкуємо під кришкою хвилин 40. У процесі ще кілька разів перемішуємо весь вміст.
За 5 хвилин до кінця солимо і перчимо, а вже готову страву посипаємо дрібнонарізаною зеленню. Подаємо в гарячому або холодному вигляді — така капуста хороша у будь-якому варіанті!