Таке масло може зберігатися в холодильнику до двох тижнів. Його використовують не тільки для бутербродів, але і як добавку до картоплі або каші.
Вершкове масло — один із найпоширеніших продуктів для приготування бутербродів та закусок. Як правило, у багатьох ранок починається з тостом із маслом та гарячим чаєм чи кавою. Бутерброд із маслом зазвичай доповнюють рибою, ковбасою чи авокадо, а ми пропонуємо приготувати вершкове масло з грибами. Це повноцінна намазка, смак якої не гірший, ніж у ресторані. Готується вона легко та просто за рецептом Юрія Корольова.
Грибне вершкове масло
Інгредієнти:
- свіжі печериці — 300 г;
- часник — 1-2 зубчики;
- кріп, петрушка — до смаку;
- цибуля смажена — за бажанням;
- масло вершкове — 150-200 г;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
Гриби добре помити, обсушити на паперовому рушнику, порізати дрібними кубиками. Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла, посолити, поперчити, додати цибулю і часник, приправи, зелень, все ще раз добре перемішати.
У глибоку миску покласти шматок масла, всипати туди смажені гриби, все добре перемішати. Найсмачніше масло готове. Його можна поділити на порції і, замотавши в харчову плівку, скласти в морозилку. Таке масло можна додавати в кашу або смажену картоплю. Воно будь-яку страву зробить соковитою та яскравою.
Раніше Фокус писав, як зробити смачну намазку для бутербродів лише з трьох інгредієнтів.