Під час приготування салату не потрібно його трамбувати, тоді він виходить повітряним.
Якщо, обмірковуючи меню на великодній стіл, ви ще не визначилися, який салат поставити, рекомендуємо приготувати його за рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук. Салат із куркою, яблуком і чорносливом виходить ніжним і майже повітряним, тому зі святкового столу піде одним із перших. Готувати таку страву дуже просто.
Салат із куркою, яблуком і чорносливом
Інгредієнти:
- куряче філе — 100 г;
- яблуко — 1-2 шт.;
- сир твердий — 80 г;
- чорнослив в'ялений — 50 г;
- горіхи волоські — 30 г;
- часник — 3 зубчики;
- сіль, перець, майонез — до смаку.
Спосіб приготування:
Куряче м'ясо відварити в підсоленій воді, остудити й нарізати дрібними кубиками. Часник пропустити через прес, горіхи подрібнити. Яблуко почистити й нарізати маленькими кубиками. Чорнослив дрібно нарізати.
Тепер викладаємо салат шарами.
Перший шар — відварена та порізана курка, підсолена та поперчена, видавлений часник і трохи подрібнених горіхів. Зверху зробити сіточку з майонезу. Другий шар — почищене та нарізане кубиками яблуко й теж сітка з майонезу. Третій шар — порізаний чорнослив і трохи подрібнених горіхів. Як і попередні шари, покрити його сіткою з майонезу.
Далі посипати сиром, потертим на дрібну тертку, прикрасити зеленню та горіхами.
Ще один важливий момент: під час приготування салату не потрібно його трамбувати, тоді він виходить повітряним.
Раніше Фокус писав, що можна поставити на святковий стіл.