Масу з яєць, сиру та помідорів можна приготувати як для закуски, так і у вигляді салату.
Закусочні помідори – це страва не лише для святкового столу. Їх можна приготувати і на обід чи вечерю, щоб урізноманітнити звичне меню. Ба більше, маса, яка готується для намазки на помідори, може бути використана як звичайний салат, просто в такому випадку інгредієнти потрібно нарізати трохи більшого розміру. Своїм рецептом страви поділилася авторка кулінарного блогу "Смачні рецепти на кожен день".
Закусочні помідори:
Інгредієнти:
- помідори великі – 2 шт.;
- яйця – 3 шт;
- сир твердий – 100 г;
- майонез – 2 ст. л;
- часник – 2 зубчики;
- сіль та перець за смаком;
- кріп – кілька гілочок;
- листя салату.
Спосіб приготування:
Курячі яйця відварити та остудити у холодній воді. Потім почистити та натерти на грубу тертку. Твердий сир також натерти на тертці. Кріп дрібно порубати. Скласти все в глибоку миску, туди додати сіль і перець, майонез, пропущений через прес часник, все добре перемішати.
Помідори порізати кружальцями завтовшки не менше 5 мм. На кожен кружок викласти лист салату, а зверху — сирно-яєчну суміш. Прикрасити за бажанням кропом.
Якщо вирішите робити салат, то помідори, сир та яйця краще порізати невеликими кубиками.
Раніше Фокус писав, як приготувати салат "Пивний" та закуску "Морквинки".