Розділи
Матеріали

Закуска до шашлику за 5 хвилин: простий рецепт швидких маринованих помідорів

Фото: Kristin Azizian/Instagram | Мариновані помідори

Для приготування таких помідорів краще брати чері. Вони менші за розміром і швидше просочуються маринадом.

На вулиці весна, сонце та зелена трава. Погода так і манить на шашлики. Тому якщо найближчими вихідними ви збираєтеся відпочити з друзями біля річки або навіть у себе у дворі, жарячи м'ясо на мангалі. Пропонуємо приготувати до нього найсмачнішу закуску за рецептом кулінарної блогерки Крістіни Азізян – мариновані помідори, на приготування яких у вас піде зовсім небагато часу.

Швидкі мариновані помідори до шашлику

Інгредієнти:

  • помідори (краще чері) — 300 г;
  • червона або звичайна цибуля – 1 шт;
  • зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля) – 20-30 г.

Для маринаду:

  • сіль — 1/2 ч. л;
  • чорний перець — 1/2 ч. л;
  • прованські трави — 1/2 ч. л;
  • олія — 2 ст. л;
  • яблучний оцет — 1,5 ст. л;
  • часник — 2-3 зубчики.

Спосіб приготування:

Великі помідори порізати на 4-5 частин, помідори чері — навпіл. Цибулю нарізати півкільцями. Дрібно порубати зелень. Всі інгредієнти для маринаду змішати і додати до помідорів із цибулею та зеленню. Закрийте контейнер кришкою. Треба добре потрусити і відправити в холодильник, щоб вони настоялися і добре промаринувалися.

За кілька годин помідори готові.

Раніше Фокус розповідав, як приготувати три найсмачніші соуси до шашлику.