Для приготування таких помідорів краще брати чері. Вони менші за розміром і швидше просочуються маринадом.
На вулиці весна, сонце та зелена трава. Погода так і манить на шашлики. Тому якщо найближчими вихідними ви збираєтеся відпочити з друзями біля річки або навіть у себе у дворі, жарячи м'ясо на мангалі. Пропонуємо приготувати до нього найсмачнішу закуску за рецептом кулінарної блогерки Крістіни Азізян – мариновані помідори, на приготування яких у вас піде зовсім небагато часу.
Швидкі мариновані помідори до шашлику
Інгредієнти:
- помідори (краще чері) — 300 г;
- червона або звичайна цибуля – 1 шт;
- зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля) – 20-30 г.
Для маринаду:
- сіль — 1/2 ч. л;
- чорний перець — 1/2 ч. л;
- прованські трави — 1/2 ч. л;
- олія — 2 ст. л;
- яблучний оцет — 1,5 ст. л;
- часник — 2-3 зубчики.
Спосіб приготування:
Великі помідори порізати на 4-5 частин, помідори чері — навпіл. Цибулю нарізати півкільцями. Дрібно порубати зелень. Всі інгредієнти для маринаду змішати і додати до помідорів із цибулею та зеленню. Закрийте контейнер кришкою. Треба добре потрусити і відправити в холодильник, щоб вони настоялися і добре промаринувалися.
За кілька годин помідори готові.
Раніше Фокус розповідав, як приготувати три найсмачніші соуси до шашлику.