Ці кавові солодощі з додаванням горішків і шоколадної глазурі легко приготувати лише за пів години.
Цей дуже смачний і простий десерт, рецепт якого вам пропонує Фокус, складається з пісочного тіста з додаванням кави та горіхів і покритий шоколадною глазур'ю. Милі десертні квадратики відмінно підходять для чаювання чи сніданку. Десерт добре зберігається в холодильнику або герметичному посуді за кімнатної температури.
Кавові квадратики
Інгредієнти:
Для тіста:
230 г вершкового масла, розм'якшеного;
201 г цукру;
1 чайна ложка ванільного екстракту;
240 г борошна;
1/4 чайної ложки солі;
2 столові ложки розчинної кави;
60 г подрібнених горіхів (волоських, фундука або мигдалю).
Для глазурі:
60 г вершкового масла;
2 столові ложки какао-порошку;
2 столові ложки розчинної кави;
240 г цукрової пудри;
3-4 столові ложки молока.
Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть прямокутну форму для випікання олією або вистеліть папером.
У великій мисці збийте масло з цукром і ваніллю до легкості й пишності. Додайте борошно, сіль і каву та перемішайте до однорідності. Тісто буде досить щільним.
Викладіть тісто в підготовлену форму та розрівняйте його лопаткою або руками. Посипте зверху горіхами та трохи втисніть їх у тісто.
Випікайте в духовці близько 25 хвилин або до золотистого кольору. Остудіть повністю на решітці.
Для приготування глазурі в невеликій каструлі на середньому вогні розтопіть масло. Додайте какао та каву й перемішайте до гладкості. Зніміть із вогню й додайте цукрову пудру та молоко по одній ложці, перемішуючи після кожного додавання до досягнення потрібної консистенції.
Нанесіть глазур на корж, що остигнув, і розрівняйте. Далі потрібно нарізати корж на квадрати й подавати до чаю чи кави. Смачного!
А ще ви можете приготувати чудові шоколадні цукерки "Бригадейро".