Якщо ви любите ягідні десерти, то вам сподобається цей рецепт чорничних галушок.
Це простий і смачний десерт, який можна приготувати зі свіжих чи заморожених ягід. Чорничні галушки — це м'яке та пухке тісто, яке вариться в солодкому чорничному сиропі. Цей десерт ідеально підходить для холодних вечорів, коли хочеться чогось затишного та запашного. Ви можете подавати чорничні галушки за рецептом Фокусу з ванільним морозивом або збитими вершками для додаткової вишуканості.
Чорничні галушки
Інгредієнти
Для чорничної суміші:
- 1 л свіжої або замороженої чорниці;
- 500 мл води;
- 300 г цукру;
- 1 ч. л. кориці;
- 75 г вершкового масла, м'якого.
Для тіста на галушки:
- 125 г борошна;
- 15 г цукру;
- 5 г розпушувача;
- дрібка солі;
- 50 г вершкового масла, м'якого;
- 60 мл молока;
- ванільне морозиво чи збиті вершки для подачі.
У великій мисці змішайте борошно, 15 г цукру, розпушувач і сіль. Наріжте 50 г вершкового масла невеликими шматочками й додайте в сухі інгредієнти. Втирайте масло в борошно пальцями або вилкою, поки не вийде крихта.
Поступово додайте молоко та замішуйте тісто. Воно має бути густим і липким.
Відкладіть тісто вбік. У великій каструлі змішайте чорницю, 500 мл води, 300 г цукру та корицю. Доведіть до кипіння на середньому вогні, іноді помішуючи.
Знизьте вогонь і додайте 75 г вершкового масла. Мішайте, поки масло не розтане.
Ложкою викладайте тісто на галушки по одній столовій ложці в чорничну суміш. Чи не перемішуйте!
Накрийте кришкою каструлю і тушкуйте на слабкому вогні близько 30 хвилин. Не відкривайте кришку та не помішуйте!
Подавайте чорничні галушки гарячими з ванільним морозивом або збитими вершками для подачі. Насолоджуйтесь цим ароматним і смачним десертом!
Крім цього чудового десерту, ми пропонуємо вам приготувати кавові квадратики: простий десерт лише за 30 хвилин.