На гарнір до кабачків підійде картопляне пюре або будь-яка каша. Можна їсти і як самостійну страву.
Весна — час, коли хочеться чогось легкого, смачного і такого, щоб не сильно відбивалося на фігурі. Оскільки недоліку в овочах зараз на ринках і супермаркетах немає, пропонуємо вам приготувати кабачки, тушковані у вершках. Це дуже апетитна і ситна страва, після якої не залишиться тяжкості в шлунку, а її смак сподобається навіть тим, хто кабачки не особливо шанує. Своїм рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Кабачки, тушковані у вершках
Інгредієнти:
- кабачки — 2-3 шт;
- зелена цибуля — пучок;
- цибуля ріпчаста — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- часник — 2-3 зубчики;
- вершки — 9150-200 мл;
- вода — 100 мл;
- кріп — пучок;
- олія — для смаження;
- сіль, перець, приправи — до смаку.
Спосіб приготування:
Молоді кабачки помити, обсушити паперовим рушником, нарізати кружальцями й обсмажити на олії з обох боків. Викласти на тарілку. Цибулю почистити, дрібно порізати, моркву натерти на тертці, обсмажити, додати туди ж у сковорідку порізані помідори і повернути назад кабачки. Додати води, залити вершками, перемішати та тушкувати кілька хвилин. Насамкінець додати сіль, перець, приправи, часник, зелень, перемішати, протушкувати ще хвилину і зняти з вогню.
На гарнір підійде картопляне пюре або будь-яка каша. Можна їсти і як самостійну страву.
Раніше Фокус писав, як приготувати смачний весняний салат.