Розділи
Матеріали

Смачно та дієтично. Рецепт конвертиків із молодої капусти з сиром

Фото: Скриншот | Конвертики із молодої капусти з сиром

Це смачна та оригінальна страва, яку можна подати як гарячу закуску або друге повноцінне частування.

Зараз сезон весняних овочів і молода капуста — саме той овоч, з якого можна приготувати багато смачних страв. Спробуйте приготувати конвертики з капусти із сиром. За бажанням, ви можете додати туди спеції на свій смак та інші овочі, на кшталт солодкого перцю. Це варіація на тему голубців, але з пікантнішим смаком. Фокус розповість, як приготувати цю оригінальну страву.

Конвертики із молодої капусти з сиром

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна молода — 1 качан;
  • сир твердий — 300 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сухарі панірувальні — 100 г;
  • олія рослинна для смаження — 50 мл;
  • сіль, чорний мелений перець, зелень свіжа.

Зніміть з капусти верхнє листя. Помістіть капусту качаном вгору в досить глибоку ємність і залийте капусту окропом. Залишіть на 5 хвилин. Після цього акуратно переверніть качан вниз, щоб стекла вода. Зніміть верхнє листя, підрізаючи їх біля основи. Як тільки закінчиться ошпарене розм'якшене листя, знову помістіть качан в окріп, і продовжуйте, поки не знімете все капустяне листя, придатне для формування конвертиків.

Сир наріжте квадратами чи прямокутниками.

Викладіть шматочок сиру на капустяний лист. Заверніть капусту із сиром у вигляді конверта. Так само зробіть і з іншим розм'якшеним капустяним листям та сиром.

Збийте яйця з сіллю та меленим чорним перцем. Занурте в них конвертики із капусти з сиром. Потім обваляйте в панірувальних сухарях.

Розігрійте сковороду на плиті та влийте в неї олію. Викладіть у гарячу олію капустяні конвертики в паніруванні. Обсмажуйте на одній стороні, а потім на іншій.

Обсмажені конвертики із молодої капусти з сиром подавайте гарячими, щоб сир залишався розплавленим. Можна прикрасити гарячу закуску свіжою зеленню і приправити страву сметаною або несолодким йогуртом.

Якщо ви любите овочі, спробуйте приготувати смачну лазанью з баклажанів із сиром.