Розділи
Матеріали

Трохи екзотики: як приготувати суші-кульки з хрусткою скоринкою

Фото: kristina_ne_pp/instagram

За бажанням до переліку інгредієнтів для приготування кульок можна додати гострий перець.

Суші-кульки з хрумкою рум'яною скоринкою – страва, яка одночасно здивує та потішить домашніх. Готувати їх досить просто, а результат виходить дивовижний. Як їх зробити, розповіла кулінарна блогерка Христина. Вони відмінно підійдуть для зустрічі гостей, дружніх посиденьок і просто як перекус.

Хрумкі суші-кульки

Інгредієнти:

  • рис – 200 г;
  • вода – 220 г;
  • рисовий оцет – 10 мл;
  • креветки – 100 г;
  • зелена цибуля – 1 шт;
  • майонез – 3 ст. л;
  • соус шрірача – 2 ч. л;
  • мед – 2 ч. л;
  • гострий перець – за бажанням;
  • олія – для смаження.

Спосіб приготування:

Рис промити двічі-тричі. Відправити його в посуд із товстим дном, залити водою, накрити кришкою та поставити на сильний вогонь. Як тільки вода закипить, зменшити вогонь до мінімуму та варити 12 хвилин. Кришку в жодному разі не відкривати. Після цього вимкнути плиту, накрити рушником і залишити ще на 15 хвилин або варити в мікрохвильовій печі на режимі "крупа".

Готовий рис заправити рисовим оцтом, перемішати і дати охолонути.

Для начинки змішати дрібно нарізані креветки, цибулю, майонез, гострий соус та мед.

З рису зробити кульки, обсмажити їх у великій кількості олії до золотистості.

Пальцем зробити дірку кульках, заповнити начинкою.

Прикрасити перцем, полити теріякі.

Раніше Фокус писав, як приготувати суші-торт.