Це солодко-гострий салат, який підійде для святкового столу або легкого обіду.
Поєднання фруктів та м'яса іноді здається дивним, але насправді вони чудово доповнюють одне одного. З фруктів та ягід роблять соуси, запікають з ними м'ясо, або використовують у салатах. Цей салат з куркою та фініками вразить вас своїм смаком. Фокус розкаже, як його приготувати.
Салат з куркою та фініками
Інгредієнти:
- грудка куряча — 200 г;
- фініки — 100 г;
- ананас — 4 кружки;
- апельсин — 2 шт;
- огірок — 1 шт;
- сметана — 2 ст. ложки;
- майонез — 1 ст. ложка;
- соус чилі;
- листя салату;
- волоські горіхи;
- сіль.
Відваріть філе курки до готовності, остудіть і наріжте кубиками. Також курку можна запекти в духовці або на сковороді під кришкою.
Очистить фініки від кісточок і наріжте тонкою соломкою.
Розріжте ананас на маленькі шматочки. Очистіть апельсин від білого прошарку та плівок і розділіть на часточки. Огірок наріжте соломкою. Перемішайте усі підготовлені продукти у великій мисці. Змішайте сметану, майонез, додайте пару крапель гострого соусу і перемішайте, приправте сіллю, якщо потрібно. Викладіть листя салату на салатницю або на тарілки. Зверху розподіліть салат із курки та фруктів. Полийте соусом і посипте подрібненими волоськими горіхами.
За бажання можна прикрасити салат скибочками ківі.
Також ви можете приготувати смачний і ситний салат із картоплі з оселедцем. Його часто готують в Англії як закуску.