Кухня жителів півдня багата незвичайними та чудовими рецептами і цей — один з них.
Пиріг з беконом, цибулею та помідорами — це апетитна та ситна випічка, яка наповнена свіжими, соковитими помідорами, солодкою цибулею, хрустким беконом та ароматним сиром. Пиріг, рецепт якого вам пропонує Фокус, легко готується з простих інгредієнтів і має хрустку скоринку з листкового тіста. Ви можете подавати його гарячим або холодним, як основна страва або закуска. Це чудовий спосіб використовувати помідори зі свого саду чи ринку.
Пиріг з беконом, цибулею та помідорами
Інгредієнти:
- 1 листкове тісто діаметром 23 см;
- 5 великих помідорів, очищених та нарізаних;
- 4 скибочки бекону, приготованих та нарізаних;
- 1 солодка цибуля, нарізана або нашаткована;
- 1 чайна ложка солі;
- 1/2 чайної ложки перцю;
- 2 столові ложки молока;
- 120 мл майонезу;
- 170 г гострого сиру чедер, натертого;
- 15 г подрібнених крекерів;
- 2 чайні ложки розм'якшеного вершкового масла;
- 2 зелені цибулі (шалот), нарізаних.
Проткніть тісто вилкою. Випікайте в духовці за 180 градусів близько 10 хвилин. Смажте бекон до м'якості. Злийте жир і відкладіть убік. Очистіть та наріжте помідори так, щоб заповнити дно пирога. Посипте нарізаною цибулею, сіллю та перцем. Зробіть ще один шар помідорів; посоліть і поперчіть (знову).
Змішайте майонез, бекон, сир та молоко. Викладіть на верх і розрівняйте, щоб покрити помідори. Змішайте подрібнені крекери та олію. Потім посипте зверху пирога. Випікайте при 180 градусах близько 30 хвилин або доти, поки|доки| начинка не застигне. Посипте зеленою цибулею зверху.
Смачного!
А ще ви можете спробувати приготувати смачні кабачкові палички фрі.