Пиріжки з такого тіста виходять м'якими і просто тануть у роті.
Рецептів хорошого тесту багато не буває, і якщо ви не любите поратися з дріжджами, пропонуємо приготувати вам ніжне тісто без дріжджів з сиру за рецептом кулінарного блогера Світлани Бауер.
Бездріжджове тісто для пиріжків
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 250 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 1 ст. л;
- сіль — 1 ч. л;
- сметана – 3 ст. л;
- олія – 2 ст. л;
- розпушувач – 1 ст. л;
- борошно — 350-450 г (може піти менше, якщо сир сухий);
- будь-яка начинка.
Спосіб приготування:
Змішати сир, сіль, цукор, олію, сметану, додати борошно та розпушувач, замішати тісто. Головне – не забити його. Тісту дати трохи відпочити, а потім розділити на 9-12 частин, розкачати кожну в млинець, на середину покласти начинку та защипнути краї.
Випікати пиріжки у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Якщо ви віддаєте перевагу смаженим пиріжкам, то тоді помістіть їх у сковорідку з розігрітою олією й обсмажуйте на повільному вогні 3-4 хвилини.
Раніше Фокус писав, що потрібно додати до дріжджового тіста, щоб воно швидше підходило і було пористим і ніжним.