За бажання виріб можна посипати корицею або горішками перед тим, як відправляти тісто з шоколадом у духовку.
Якщо звичайний шоколад набрид або нецікавий, з ним можна зробити смачний десерт, загорнувши його в листкове тісто. На приготування такої смакоти піде зовсім небагато часу, а зробити її зможе навіть дитина під чуйним керівництвом дорослих. Пропонуємо рецепт десерту з кулінарного блогу "Рецепти щодня".
Шоколадка у листковому тісті
Інгредієнти:
- шоколад молочний – 1 плитка;
- листкове дріжджове тісто – 1 упаковка;
- жовток – для змащування.
Спосіб приготування:
Тісто розкачати у прямокутник ширше за плитку шоколаду. У центр листа покласти плитку шоколаду. Бічні сторони розрізати на смужки шириною 20-25 міліметрів трохи навскіс. Кутові частини вирізати.
Загорнути шоколадку в тісто – спочатку загнути верхні та нижні краї. Потім загинати бічні смужки по черзі так, щоб вийшла гарна кіска.
Викласти слойку на деко, збити жовток і змастити тісто. За бажання зверху можна посипати горішками або корицею. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин.
Раніше Фокус писав, як приготувати полуничний трайфл.