Трайфл із полуницею: простий рецепт найсмачнішого десерту

Трайфл із полуницею, десерт, солодкі страви, страви з ягодами
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram | Трайфл із полуницею

Полуниця стане чудовим акцентом цього десерту.

Трайфл — страва англійської кухні. Це десерт з бісквітного тіста із заварним кремом, фруктовим соком або желе та збитими вершками. Перераховані інгредієнти, як правило, розташовані в трайфлі пошарово. Оскільки зараз у розпалі сезон полуниці, то пропонуємо приготувати десерт із цією ягодою за рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук. Він не тільки красивий, а й виходить надзвичайно смачним.

Трайфл із полуницею

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • борошно — 200 гр;
  • какао — 3 ст. л.;
  • цукор — 170 гр;
  • сода — 1 ч. л.;
  • сіль — дрібка;
  • вода (окріп) — 200 мл;
  • олія — 40 гр;
  • оцет — 1 ч. л.

Для полуничної начинки:

  • полуниця — 500 гр;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • крохмаль кукурудзяний — 15 гр.

Для крему:

  • вершковий сир — 350 гр;
  • вершки 33% — 400 гр;
  • цукрова пудра — 90 гр.

Спосіб приготування:

Спочатку готуємо бісквіт. У борошно додати какао, соду, сіль, перемішати. Окремо змішати цукор, воду, олію та оцет і влити в сухі інгредієнти, перемішати. Викласти у форму (діаметр 18-20 см), застелену пергаментом, і випікати 45 хвилин за температури 180 градусів.

Готовий і остиглий бісквіт розламати на шматочки.

Наступний етап — ягідна начинка. Ягоди порізати або трохи поблендерити, додати цукор і поставити на вогонь. Коли цукор розтане, додати крохмаль і, перемішуючи, довести до загусання. Дати охолонути.

Готуємо крем. Холодний вершковий сир, холодні вершки та пудру збити до густої стабільної маси. Перекласти в кондитерський мішок.

Викласти десерт у порційні ємності (у склянки, креманки, салатні тарілки) шарами: бісквіт, ягідна начинка та крем. Робити так по черзі, доки всі складові не будуть використані. Верх прикрасити свіжою полуницею. За бажання можна посипати десерт тертим шоколадом. Поставити на кілька годин у холодильник.

Раніше Фокус писав, як приготувати ліниві тістечка з полуницею та бісквіт.