Трайфл із полуницею: простий рецепт найсмачнішого десерту
Полуниця стане чудовим акцентом цього десерту.
Трайфл — страва англійської кухні. Це десерт з бісквітного тіста із заварним кремом, фруктовим соком або желе та збитими вершками. Перераховані інгредієнти, як правило, розташовані в трайфлі пошарово. Оскільки зараз у розпалі сезон полуниці, то пропонуємо приготувати десерт із цією ягодою за рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук. Він не тільки красивий, а й виходить надзвичайно смачним.
Трайфл із полуницею
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- борошно — 200 гр;
- какао — 3 ст. л.;
- цукор — 170 гр;
- сода — 1 ч. л.;
- сіль — дрібка;
- вода (окріп) — 200 мл;
- олія — 40 гр;
- оцет — 1 ч. л.
Для полуничної начинки:
- полуниця — 500 гр;
- цукор — 3 ст. л.;
- крохмаль кукурудзяний — 15 гр.
Для крему:
- вершковий сир — 350 гр;
- вершки 33% — 400 гр;
- цукрова пудра — 90 гр.
Спосіб приготування:
Спочатку готуємо бісквіт. У борошно додати какао, соду, сіль, перемішати. Окремо змішати цукор, воду, олію та оцет і влити в сухі інгредієнти, перемішати. Викласти у форму (діаметр 18-20 см), застелену пергаментом, і випікати 45 хвилин за температури 180 градусів.
Готовий і остиглий бісквіт розламати на шматочки.
Наступний етап — ягідна начинка. Ягоди порізати або трохи поблендерити, додати цукор і поставити на вогонь. Коли цукор розтане, додати крохмаль і, перемішуючи, довести до загусання. Дати охолонути.
Готуємо крем. Холодний вершковий сир, холодні вершки та пудру збити до густої стабільної маси. Перекласти в кондитерський мішок.
Викласти десерт у порційні ємності (у склянки, креманки, салатні тарілки) шарами: бісквіт, ягідна начинка та крем. Робити так по черзі, доки всі складові не будуть використані. Верх прикрасити свіжою полуницею. За бажання можна посипати десерт тертим шоколадом. Поставити на кілька годин у холодильник.
Раніше Фокус писав, як приготувати ліниві тістечка з полуницею та бісквіт.