Розділи
Матеріали

Літнє меню. Рецепт італійського салату з пастою та тунцем

Фото: Скриншот | Салат із макаронами та тунцем

Якщо вам подобаються макарони та свіжі овочі, то цей салат для вас.

Влітку теж хочеться макаронів, але гарячі страви не надто пасують для спекотної погоди. Тоді ви можете приготувати дуже смачний холодний салат із макаронами, тунцем і свіжими овочами в італійському стилі.

Головне, вибрати кумедні макаронні вироби, які зручно їсти, і, бажано, нехай вони будуть коротшими, ніж спагеті.

Рецепт було опубліковано на українському кулінарному сайті Picante Cooking, і його авторка повідомила, що підгледіла його в подруги з Італії.

Італійський салат із пастою та тунцем

Інгредієнти:

  • 150 г фігурних макаронних виробів;
  • 1 банка (185 г) тунця у власному соку;
  • 200 г помідор чері, розрізати навпіл;
  • 100 г оливок;
  • 1/2 головки червоної цибулі;
  • 1 пучок базиліку, тільки листя, порвати руками;
  • 6 ст. л. оливкової олії;
  • 3 ст. л. червоного винного оцту;
  • сіль і перець до свого смаку.

Макарони відваріть у великій кількості підсоленої води до готовності, так як зазначено на упаковці. Час приготування відрізняється від розміру та виробника макаронів.

Складіть у салатну миску помідори, цибулю та базилік. Помідори розріжте навпіл, цибулю — наріжте півкільцями, або дрібно.

М'якоть тунця додайте до овочів. У оливок видаліть кісточки та розріжте їх навпіл, або як вам захочеться.

В окремій мисочці змішайте оливкову олію, оцет, сіль і перець. Добре перемішайте і додайте в салат.

Останніми покладіть макарони й акуратно перемішайте.

Також ви можете приготувати смачний грецький салат зі свіжих овочів. І це не той салат із фетою, який подають у ресторанах по всьому світу.