Розділи
Матеріали

Ягідний сезон: рецепт полунично-шоколадного морозива

Фото: t.me/topretsept/

Під час подачі морозиво можна прикрасити гілочками м'яти.

Сезон полуниці все ще триває, тож ми продовжуємо тішити читачів новими та цікавими рецептами з цією ягодою. Сьогодні пропонуємо приготувати десерт, від якого будуть в захваті як діти, так і дорослі, — полунично-шоколадне морозиво. Освіжаюче, смачне та з ніжним ароматом воно стане справжнім хітом у спекотний день. Рецептом поділилися в блозі "Рецепти щодня".

Полунично-шоколадне морозиво

Інгредієнти:

  • полуниця — 300 г.
  • вершки 33% — 300 мл;
  • згущене молоко — 250 г;
  • какао-порошок — 3 ст. л;
  • темний шоколад — 30 г;
  • сіль — дрібка.

Спосіб приготування:

Полуницю помити, просушити на паперовому рушнику, видалити хвостики і подрібнити блендером у пюре. Перелити отриману масу в каструлю і варити на невеликому вогні 4-5 хвилин до загустіння, повністю остудити.

Охолоджені вершки збити міксером у густу піну. Додати згущене молоко, какао і полуничне пюре, ще раз збити.

Шоколад дрібно порубати і додати до решти інгредієнтів разом із сіллю, перемішати.

Викласти масу в контейнер, закрити кришкою. Прибрати в морозильник на 6-8 годин. При подачі можна прикрасити гілочками м'яти.

Раніше Фокус писав, як приготувати смачне полуничне суфле, а також солодкий хачапурі з полуницею.