Цей салат чудово доповнює смачна заправка.
Для тих, хто любить ситні комплексні салати, що замінюють основну страву, цей салат справжня знахідка.
Його можна викладати шарами, а можна акуратно перемішати у великій мисці. У рецепті, який було опубліковано на українському кулінарному сайті Picante Cooking, йдеться про те, що потрібно використовувати перепелині яйця. Але це, скоріше, для більш симпатичного вигляду готової страви.
Тож, якщо перепелиних яєць у вас немає — сміливо використовуйте звичайні. Також цей салат можна не солити, адже копчена скумбрія і так досить солона. А готовий салат можна злегка приправити меленим чорним перцем.
Салат із копченої скумбрії
Інгредієнти:
- 4 картоплини;
- 1 скумбрія гарячого копчення (середнього розміру);
- 1/2 червоної цибулини;
- 12 перепелиних яєць;
- 2 ст. л. каперсів.
Для заправки:
- 100 мл оливкової олії;
- 30 мл білого винного оцту;
- 1 ч. л. готового хрону;
- 1 ч. л. діжонської гірчиці;
- 1/2 ч. л. меду.
Картоплю добре помийте та відваріть у мундирі. Краще брати картоплини однакового розміру і той сорт, який не розварюється. Після цього остудіть картоплю, очистіть і наріжте великими кубиками. Викладіть на велике блюдо в один шар. Зверху покладіть цибулю, нарізану півкільцями.
Яйця відваріть вкруту і поставте остигати.
Зі скумбрії зніміть шкірку, руками розділіть на шматочки, ретельно видаляючи кістки. Викладіть шматочки риби на цибулю.
Зверху по рибі розподіліть каперси. Яйця почистіть і кожне розріжте навпіл. Викладіть в один шар поверх інших інгредієнтів.
Усі інгредієнти для заправки змішайте. Якщо потрібно, злегка присоліть, і полийте салат зверху. Подавати можна відразу, але можна й відправити в холодильник на годину, так він стане ще смачнішим.
Також ви можете приготувати смачний італійський салат із макаронами.