Готовий чизкейк можна прикрасити ягодами та посипати тертим шоколадом.
Полуничний сезон потроху відходить, хоча в супермаркетах нестачі цих ягід не спостерігається цілий рік. Тому ми продовжуємо далі ділитися з вами цікавими рецептами десертів, основною складовою яких є полуниця. Сьогодні пропонуємо вашій увазі рецепт із блогу "Кулінарна книга", де розповідається, як приготувати ніжний полуничний чизкейк без випічки.
Полуничний чизкейк без випічки
Інгредієнти:
- печиво — 200 г;
- вершкове масло — 50 г;
- кисломолочний сир — 400 г;
- вершки 33% — 250 мл;
- цукрова пудра — 150 г;
- желатин — 15 г;
- полуниця — 200 г.
Спосіб приготування:
Печиво подрібнити на крихту, додати розтоплене вершкове масло та перемішати. На дно форми висипати печиво та сформувати корж. Його потрібно добре утрамбувати. Можна для цього скористатися склянкою або товкачем для картоплі. Відправити в холодильник.
Желатин залити молоком, перемішати й залишити до набухання.
Кисломолочний сир з'єднати разом із половиною цукрової пудри та перемішати до однорідності.
Холодні вершки разом із другою половиною цукрової пудри збити міксером до стійких піків.
До кисломолочного сиру додати збиті вершки, обережно перемішати. Викласти сирну масу на корж, розрівняти й залишити в холодильнику на кілька годин.
Раніше Фокус писав, як приготувати полуничне суфле та хачапурі з полуницею.