Перед подачею салат необхідно деякий час потримати в холодильнику.
Салат — чудовий спосіб урізноманітнити обід або вечерю, додавши до звичних страв щось новеньке. А з огляду на те, скільки варіантів приготування салатів існує, можна зазначити, що це ще й нескінченне джерело експериментів з інгредієнтами та смаками. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати цікавий салат із печерицями та зеленим горошком за рецептом від кулінарної блогерки Юлії Симончук. Він бюджетний і не займає багато часу в приготуванні.
Салат із печерицями та зеленим горошком
Інгредієнти:
- печериці — 250-300 г;
- цибуля — 1 шт;
- морква — 1 шт;
- консервований зелений горошок — 100 г;
- майонез — 2-3 ст. л;
- зелень — для подачі;
- сіль, перець — за смаком;
- олія рослинна — 3-4 ст. л.
Спосіб приготування
Цибулю почистити і дрібно порізати, моркву теж помити, почистити і натерти на тертці, все змішати і обсмажити на сковороді на олії до м'якості. Окремо до готовності посмажити дрібно нарізані печериці. Відцідити зайву олію в обох випадках смаження, якщо така буде.
Змішати моркву з цибулею, грибами, додати горошок, майонез і перемішати. Посолити, поперчити за смаком, додати зелень. Найкраще вимішувати салат за кілька хвилин перед подачею і ще перед цим потримати трохи в холодильнику, щоб він охолов.
Раніше Фокус писав, як приготувати салат із баклажанів.