Смачніше, ніж кабачкова ікра: рецепт салату з баклажанів
Такий салат можна їсти відразу, але він підходить і як заготовка на зиму.
Баклажани — не тільки дуже смачний овоч, але й дуже корисний. У його складі — велика кількість вітамінів, зокрема C і B6, фолієва кислота, каротин, а також мікроелементи: калій, кальцій, залізо, мідь, цинк та ін. Високий вміст у баклажанах солей калію позитивно впливає на роботу серця та виведення з організму зайвих рідин. У кулінарії баклажани користуються заслуженою популярністю, і сьогодні ми пропонуємо вам приготувати смачний салат за рецептом кулінарної блогерки Світлани Браун. Його можна їсти як одразу, так і зробити на зиму, закатавши у банки.
Салат із баклажанів
Інгредієнти:
- баклажани — 1 кг;
- солодкий перець — 400 г;
- помідори — 500 г;
- цибуля — 400 г;
- сіль — 1-1,5 ст. л;
- цукор — 1 ст. л;
- рослинна олія — 200 г;
- часник — 3-4 зубчики;
- червоний перець за смаком.
Спосіб приготування:
Баклажани помити, обсушити, нарізати кубиками, посолити і дати постояти, поки вони пустять сік, який потрібно злити.
Обсмажити порізані кубиками цибулю, помідори та перець, додати баклажани і тушкувати до готовності приблизно 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності додати ще сіль, цукор, часник та червоний перець за смаком.
Якщо салат готується на зиму, то гарячим розлити його в стерилізовані банки і закатати кришками.
Раніше Фокус писав, як приготувати смачний рулет із кабачків.