Перед подачею салат необхідно полити соєвим соусом.
Суші стали такою ж звичною стравою в Україні, як піца чи паста. Їх можна скуштувати в численних кафе і ресторанах, а можна приготувати і вдома. Якщо ж у вас немає бажання возитися з ними, створюючи ідеальні форми, пропонуємо альтернативу: листковий суші-салат від кулінарної блогерки Крістіни. Готувати його куди простіше, ніж традиційні суші, а за смаком він нічим не поступається оригіналу.
Листковий суші-салат
Інгредієнти:
- рис — 150 г;
- норі — 1-2 листочки;
- сирний сир — 150 г;
- свіжий огірок — 1-2 шт;
- авокадо — 1 шт;
- слабосолоні форель або сьомга — 300 г.
Спосіб приготування:
Рис відварити. Як правильно це зробити, ми вже розповідали. Готовий рис пересипати в глибоку миску. Туди ж соломкою порізати листи норі та перемішати. Огірки помити, почистити й нарізати кубиками. Авокадо очистити й нарізати так само, рибу порізати кубиками.
На тарілку для салату викласти пошарово інгредієнти. Першим шаром йде рис, потім — вершковий сир, потім огірки, риба і знову сир. Далі — авокадо, рис і знову риба. Усе посипати кунжутом, а під час подачі салат полити соєвим соусом.
Щоб салат вийшов акуратнішим, можна при його формуванні скористатися роз'ємною формою.
Раніше Фокус писав, як приготувати суші-торт і ліниві суші.