Якщо ви любите голубці, то спробуйте цей рецепт, урізноманітнивши своє меню.
Голубці з м'ясом — це дуже смачні фрикадельки, загорнуті в капустяний лист і скибочку бекону. Цей простий рецепт апетитної другої страви, яка підійде до обіду або вечері.
Рецепт смачних голубців опублікували на сайті Cucchiaio.
Голубці з м'ясом і беконом
Інгредієнти для восьми голубців:
- 4-5 великих капустяних листів;
- 350 г свинячого або яловичого фаршу;
- 50 г тертого сиру пармезан;
- 1 яйце;
- 8 скибочок бекону;
- мускатний горіх, сіль, перець.
Голубці з м'ясом — це проста і дуже смачна друга страва. Але ці голубці в італійському стилі відрізняються від українських тим, що в них немає рису, смаку їм додає скибочка бекону, а готуються вони загорненими в пергамент.
Щоб приготувати голубці з м'ясом, бланшуйте листя капусти кілька хвилин у підсоленій воді, попередньо розрізавши його навпіл, видаливши більш волокнисту центральну жилку. Можете взяти звичайну капусту, або спробувати ці голубці із савойською капустою — її листя пластичніше і має приємний горіховий аромат.
Дістаньте листя з окропу шумівкою або щипцями та замочіть його в мисці з холодною водою. Дайте йому охолонути. Тим часом займіться начинкою рулетиків: змішайте фарш із пармезаном, яйцем, сіллю і перцем. Додайте дрібку мускатного горіха. Добре перемішайте фарш руками, поки не отримаєте однорідну суміш.
Злегка змоченими руками беріть порції фаршу та формуйте довгасті тюфтельки. Загорніть їх у капустяний лист. Продовжуйте в такий спосіб, поки не закінчаться інгредієнти. Після обгорніть кожен голубець довгою скибочкою бекону.
Покладіть рулети по одному на один прямокутник пергаментного паперу і закрийте їх, формуючи цукерочки, і добре загорнувши пергамент на кінцях.
Розкладіть голубці в пергаменті на деку і запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин. Вийміть із духовки й акуратно дістаньте голубці.
Перекладіть голубці з м'ясом на окремі тарілки та подавайте гарячими.
До такої страви чудово підійде салат зі свіжих овочів в андалузькому стилі.