Розділи
Матеріали

Сирно-сметанна запіканка: як приготувати дивовижний десерт

Фото: t.me/topretsept

Для приготування десерту намагайтеся брати тільки свіжі продукти високої якості.

Запіканка з кисломолочного сиру і сметани, прикрашена сезонними ягодами — що може бути смачніше до чаю або кави? Пропонуємо приготувати цей десерт за рецептом із кулінарного блогу "Рецепти кожен день" і потішити себе та близьких. Щоб вона гарантовано вийшла, рекомендуємо використовувати тільки свіжі та якісні продукти.

Сирно-сметанна запіканка із сиром

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир — 400 г;
  • яйце — 1 шт;
  • цукор — 35 г;
  • манна крупа — 1 ст. л.

Для заливки:

  • сметана — 350 г;
  • жовток — 1 шт;
  • цукор — 25 г;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Сир розтерти або перебити блендером в однорідну масу. Додати яйце і добре збити. Туди ж ввести манку та цукор, знову все ретельно перемішати.

Суміш, яка вийшла, викласти у форму, змащену вершковим маслом, і запікати в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 30 хвилин.

Поки готується запіканка, робимо заливку. Для цього необхідно змішати сметану, цукор, ванільний цукор і жовток.

Дістати з духовки запіканку і залити сметанною масою. Відправити в духовку ще на 15 хвилин. Готову запіканку остудити і прикрасити ягодами та гілочками м'яти (за бажанням).

Раніше Фокус писав, як приготувати яскраву і дуже смачну запіканку з гарбуза.