Для приготування десерту намагайтеся брати тільки свіжі продукти високої якості.
Запіканка з кисломолочного сиру і сметани, прикрашена сезонними ягодами — що може бути смачніше до чаю або кави? Пропонуємо приготувати цей десерт за рецептом із кулінарного блогу "Рецепти кожен день" і потішити себе та близьких. Щоб вона гарантовано вийшла, рекомендуємо використовувати тільки свіжі та якісні продукти.
Сирно-сметанна запіканка із сиром
Інгредієнти:
- кисломолочний сир — 400 г;
- яйце — 1 шт;
- цукор — 35 г;
- манна крупа — 1 ст. л.
Для заливки:
- сметана — 350 г;
- жовток — 1 шт;
- цукор — 25 г;
- ванільний цукор — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Сир розтерти або перебити блендером в однорідну масу. Додати яйце і добре збити. Туди ж ввести манку та цукор, знову все ретельно перемішати.
Суміш, яка вийшла, викласти у форму, змащену вершковим маслом, і запікати в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 30 хвилин.
Поки готується запіканка, робимо заливку. Для цього необхідно змішати сметану, цукор, ванільний цукор і жовток.
Дістати з духовки запіканку і залити сметанною масою. Відправити в духовку ще на 15 хвилин. Готову запіканку остудити і прикрасити ягодами та гілочками м'яти (за бажанням).
Раніше Фокус писав, як приготувати яскраву і дуже смачну запіканку з гарбуза.