Розділи
Матеріали

Ідеальний перекус: рецепт мафінів із куркою та сиром

Оксана Ханас
Фото: t.me/topretsept

Під час подачі мафіни можна полити сметаною та посипати рубаною зеленню зверху.

Якщо в холодильнику у вас залишилося трохи курячого філе, сиру, молока та борошна, дуже рекомендуємо приготувати швидкий і неймовірно апетитний перекус — курячі мафіни. Вони виходять смачними та поживними, а тому ідеально підходять як перекус на роботу, пікнік або просто на прогулянку. Рецептом страви поділилися в блозі "Рецепти щодня".

Курячі мафіни із сиром

Інгредієнти на 10 шт:

  • куряче філе — 350 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • молоко — 250 мл;
  • борошно — 120 г;
  • сіль, перець — до смаку;
  • сир — 80 г;
  • свіжа зелень — пучок.

Спосіб приготування:

Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді. Дати м'ясу охолонути й розібрати його на волокна.

В окремій мисці змішати яйця, молоко, борошно, сіль, перець, часник і вінчиком збити до однорідної суміші без грудочок.

Сир натерти і змішати в окремій мисці з курячим м'ясом і дрібно порубаною зеленню. Влити туди ж 6-7 столових ложок борошняної суміші, знову все добре перемішати.

Форми для мафінів, силіконові або металеві, змастити вершковим маслом. Заповнити їх м'ясною сумішшю, а зверху залити борошняною, десь по 2-2,5 столові ложки на кожен мафін.

Відправити форму в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, поки мафіни не зарум'яняться. Під час подачі їх можна полити сметаною та посипати рубаною зеленню зверху.

Раніше Фокус писав, як приготувати бананові мафіни з шоколадом.